Codul Jedi
Pagina 1 din 1 • Impartiti •
Codul Jedi
I. Nu exista emotie, doar pace
II. Nu exista ignoranta, doar cunoastere.
III. Nu exista pasiune, doar seninatate.
IV. Nu exista moarte, doar Forta.
I. Nu exista emotie, doar pace.
Aceasta nu inseamna ca individul trebuie sa isi reprime emotiile. Cum spunea maestrul Jedi Bondara: " Una dintre putinele trasaturi comune tuturor speciilor inteligente din galaxie este capacitatea de a simti emotii. Toti suntem creaturi emotive si este anormal sa ne negam emotiile. Totusi poti simti furia de exemplu, fara a te lasa controlat de ea. Poti sa jelesti, fara a ingadui suferintei sa te incapaciteze. Pace Fortei este temelia pe care sunt construite structurile emotiilor noastre."
II. Nu exista ingnoranta, doar cunoastere.
Maestrul Jedi Bondara mai sounea ca: "Sansa favorizeaza mintea pregatita". Din acest punct de vedere, Jedi-i se numara printre cele mai pregatite minti din galaxie.
III. Nu exista pasiune, doar seninatate
In aceasta lege a Jedi-lor termenul "pasiune" inseamna obsesie, dorinta nestapanita, fixatie exagerata asupra unei fiinte sau obiect; iar "seninatate" nu e un simplu sinonim pt. "pace", ci starea de liniste care poate fi atinsa doar cand individul e capabil sa renunte la asemenea fixatii, cand poate fi impacat cu propiile sale emotii si inlocuieste ignoranta prin cunoastere.
Pt. ca un Jedi sa atinga acest stadiu, trebuie sa fi atins primele 3 stadii. Termenul "moarte" are sensul ca viata si activitatea unui umanoid inceteaza. Odata ce un Jedi inceteaza din viata, el se contopeste cu Forta si devine parte a ei.
Aceste cunostinte le-am dobandit citind romanul "Star Wars: Darth Maul, vantorul din umbra", capitolul 17, iar eu le impartasesc voua.
II. Nu exista ignoranta, doar cunoastere.
III. Nu exista pasiune, doar seninatate.
I. Nu exista emotie, doar pace.
Aceasta nu inseamna ca individul trebuie sa isi reprime emotiile. Cum spunea maestrul Jedi Bondara: " Una dintre putinele trasaturi comune tuturor speciilor inteligente din galaxie este capacitatea de a simti emotii. Toti suntem creaturi emotive si este anormal sa ne negam emotiile. Totusi poti simti furia de exemplu, fara a te lasa controlat de ea. Poti sa jelesti, fara a ingadui suferintei sa te incapaciteze. Pace Fortei este temelia pe care sunt construite structurile emotiilor noastre."
II. Nu exista ingnoranta, doar cunoastere.
Maestrul Jedi Bondara mai sounea ca: "Sansa favorizeaza mintea pregatita". Din acest punct de vedere, Jedi-i se numara printre cele mai pregatite minti din galaxie.
III. Nu exista pasiune, doar seninatate
In aceasta lege a Jedi-lor termenul "pasiune" inseamna obsesie, dorinta nestapanita, fixatie exagerata asupra unei fiinte sau obiect; iar "seninatate" nu e un simplu sinonim pt. "pace", ci starea de liniste care poate fi atinsa doar cand individul e capabil sa renunte la asemenea fixatii, cand poate fi impacat cu propiile sale emotii si inlocuieste ignoranta prin cunoastere.
Pt. ca un Jedi sa atinga acest stadiu, trebuie sa fi atins primele 3 stadii. Termenul "moarte" are sensul ca viata si activitatea unui umanoid inceteaza. Odata ce un Jedi inceteaza din viata, el se contopeste cu Forta si devine parte a ei.
Aceste cunostinte le-am dobandit citind romanul "Star Wars: Darth Maul, vantorul din umbra", capitolul 17, iar eu le impartasesc voua.

Laur Fisto- Jedi Master

Midicloriane: 91000
Nivel in Academie: 0
Data de inscriere: 24/10/2010
Varsta: 14
Localizare: Naboo
Re: Codul Jedi
Frumos, mi-a placut post-ul. Cred ca o sa imi cumpar si eu cartea sa vad despre ce e vorba. 

"All Warfare is based on deception
For years the west hipocracy has made the world a battlefield
The corrupt talk
While our brothers and sons spill their own blood, but deceit cuts both ways
The bigger the lie, the more likely people will believe it
And when a nation cries for Vengeance, the lies spreads like a wild fire
The fire builds, devouring everything in its path
Our enemies think that they alone dictate the course of history
And ALL it takes is the will of a SINGLE man." - Vladimir Makarov
For years the west hipocracy has made the world a battlefield
The corrupt talk
While our brothers and sons spill their own blood, but deceit cuts both ways
The bigger the lie, the more likely people will believe it
And when a nation cries for Vengeance, the lies spreads like a wild fire
The fire builds, devouring everything in its path
Our enemies think that they alone dictate the course of history
And ALL it takes is the will of a SINGLE man." - Vladimir Makarov

soap01- soap01
Midicloriane: 93068
Nivel in Academie: 4
Data de inscriere: 18/09/2010
Varsta: 15
Localizare: Giurgiu

Subiecte similare» codul entomologului
» Sper sa le bage Angel si sa va placa!Sunt facute in anul 2011!!!
» P-ul pe RO.
» Sper sa le bage Angel si sa va placa!Sunt facute in anul 2011!!!
» P-ul pe RO.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum